top of page

Grikių salotos su paprikomis, morkomis, kuminu ir aitriosiomis paprikomis

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2020-02-20
  • 1 min. skaitymo

Grikių salotos su paprikomis, morkomis, kuminu ir aitriosiomis paprikomis, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 20-25 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 150 g SKANĖJA grikių kruopų

  • 1 pakelio traškių morkyčių

  • 2 paprikų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1⁄2 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1⁄2 šaukštelio cinamono

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • 1 nedidelio svogūno

  • 4 skiltelių česnako

  • 3–4 petražolių šakelių

  • 30 g moliūgų arba saulėgrąžų sėklų

1. SKANĖJA grikių kruopas išvirkite biriai.

2. Traškias morkytes ir paprikas sudėkite į skardelę, išklotą kepimo popieriumi, ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kepkite apie 20–25 min. Išimkite ir ataušinkite. Nulupkite paprikų odelę.

3. Prieskonius pusę minutės pakepinkite aliejuje (kad sušiltų), suberkite supjaustytą nedideliais kubeliais svogūną bei česnaką ir trumpai pakepkite, kol svogūnai suminkštės.

4. Prieskonių mišinį su keptais svogūnais sumaišykite su virtais SKANĖJA grikiais ir sudėkite daržoves.

5. Prieš patiekdami pabarstykite petražolėmis ir moliūgų arba saulėgrąžų sėklomis.

Susiję įrašai

Rodyti viską
Balta naminė mišrainė (Receptas)

Balta mišrainė – tai vienas populiariausių tradicinių šventinių patiekalų, dažnai patiekiama prie mėsos ar kaip savarankiškas patiekalas.

 
 
bottom of page