#

Grikių plovas su antiena


1 val. 30 min.
6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

680 g LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
1 vid. dydžio svogūno
4 vid. dydžio morkų
500 ml grikių
6–8 džiovintų slyvų
100 ml nekvapnaus aliejaus
1 šaukšto malto kumino
1⁄2 šaukšto maltų kalendrų
1⁄2 šaukšto raudonųjų paprikų
1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde.

2. Sausoje keptuvėje pakepinkite prieskonius (kuminą, kalendras, paprikas), kol jų aromatas suintensyvės.

3. Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apkeps. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite supjaustytą LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsą (troškinti, kepti).

4. Kai mėsa apkeps, tuomet grąžinkite į puodą daržoves, ant viršaus užberkite grikius, pakepintus prieskonius ir čiobrelį. Pabarstykite druska. Slyvas, jei didelės, perpjaukite pusiau ir sudėkite ant grikių. Užpilkite vandens tiek, kad virš produktų vandens būtų maždaug per nykštį.

5. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite maždaug 30 min. Prieš patiekdami užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: