4 asm.
Gaminimas 65 min.
Reikia:
250 g grikių miltų
100 g bulvių krakmolo
50 ml aliejaus
250 ml karšto vandens
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
1 svogūno
30 ml aliejaus
250 g pievagrybių
1 stiklinės išvirtų lęšių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio džiovinto mairūno
1. Grikių miltus ir bulvių krakmolą suberkite į dubenį, supilkite aliejų, suberkite druską bei karštą vandenį ir užminkykite tešlą. Jei reikia, dar įberkite šiek tiek grikių miltų. Suformuokite rutulį ir palikite tešlą „pailsėti“ maždaug 30 min.
2. Pagaminkite įdarą.
3. Pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol gražiai apskrus, sudėkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir taip pat apkepkite. Suberkite lęšius, druską bei mairūną ir viską dar kepkite apie 5–7 min. Įdarą ataušinkite.
4. Imkite nedidelį tešlos gabaliuką, iškočiokite. Tešla nebus labai elastinga, tad dirbkite atsargiai ir stenkitės, kad liktų kuo mažiau nuoraižų. Formuokite virtinius jums tinkamu būdu – išspauskite formele arba lipdykite rankomis.
5. Virtinius virkite garų puode. Jei tokio neturite, aliejumi patepkite sietelį, uždėkite jį ant puodo su verdančiu vandeniu ir dėkite ant jo virtinius. Virkite apie 25 min.