- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 15, 7:50 Gerai picai paruošti daug vietos nereikia! „Daržas“ – nauja ir tikriausiai mažiausia picerija Vilniuje
- 2019 02 13, 15:00 Saldi Valentino dovana: TOP 20 VMG receptų su šokoladu
- 2019 02 12, 15:00 Madingiausioje Vilniaus kepykloje bandelių su varške nerasite
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2018 01 26, 7:50 Tiek mitų begriuvo seniai: neuromokslininkė – apie žaliavalgystę, glitimo netoleravimą ir nevalgius vaikus
TOP 5 RECEPTAI
#1331Grikių miltų virtiniai (be gliuteno)
Ingredientai:
250 g grikių miltų
100 g bulvių krakmolo
50 ml aliejaus
250 ml karšto vandens
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
1 svogūno
30 ml aliejaus
250 g pievagrybių
1 stiklinės išvirtų lęšių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio džiovinto mairūno
PARUOšIMO BŪDAS:
- Grikių miltus ir bulvių krakmolą suberkite į dubenį, supilkite aliejų, suberkite druską bei karštą vandenį ir užminkykite tešlą. Jei reikia, dar įberkite šiek tiek grikių miltų. Suformuokite rutulį ir palikite tešlą „pailsėti“ maždaug 30 min.
- Pagaminkite įdarą.
- Pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol gražiai apskrus, sudėkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir taip pat apkepkite. Suberkite lęšius, druską bei mairūną ir viską dar kepkite apie 5–7 min. Įdarą ataušinkite.
- Imkite nedidelį tešlos gabaliuką, iškočiokite. Tešla nebus labai elastinga, tad dirbkite atsargiai ir stenkitės, kad liktų kuo mažiau nuoraižų. Formuokite virtinius jums tinkamu būdu – išspauskite formele arba lipdykite rankomis.
- Virtinius virkite garų puode. Jei tokio neturite, aliejumi patepkite sietelį, uždėkite jį ant puodo su verdančiu vandeniu ir dėkite ant jo virtinius. Virkite apie 25 min.
Raktažodžiai:
IŠBANDYKITE:
No items foundArray ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/grikiu-miltu-virtiniai-be-gliuteno-2/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 40351 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 34.228.143.13 [HTTP_X_REAL_IP] => 34.228.143.13 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550521768.518 [REQUEST_TIME] => 1550521768 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės