#033

Grikių miltų sausainiai


30 minučių (2 val. tešlos šaldymas)
20–25 vnt.
Vidutinis

Ingredientai:

160 g grikių miltų
90 g kvietinių miltų
180 g sviesto
1 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės šokolado drožlių
1/5 stiklinės smulkintų riešutų, abrikosų, sezamų mišinio
druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir druska.

2. Miltus sumaišykite su šokolado drožlėmis ir riešutų, abrikosų bei sezamų mišiniu.

3. Gautą tešlą suvyniokite į ritinėlį ir pastatykite porai valandų į šaldytuvą (galite palaikyti per naktį).

4. Tešlos ritinėlį supjaustykite riekelėmis (0,6 mm) ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Kepkite 180 °C orkaitėje 12–14 min.



IŠBANDYKITE: