#1052

Grikių miltų lietiniai su varškės kremu


10 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

100 g kvietinių miltų
200 g grikių miltų
250 ml pieno
50 ml vandens
2 kiaušinių
50 g tirpinto sviesto
50 g cukraus
150 g aviečių
250 g maskarponės
100 g tepamo ožkų sūrio
žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje sumaišykite sviestą su pienu, vandeniu ir kiaušiniais.
  2. Suberkite persijotus miltus, cukrų ir druską.
  3. Viską gerai išplakite ir palikite bent pusvalandžiui tešlą pastovėti.
  4. Liekite tešlą į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite plonus blynelius.
  5. Paruoškite kremą: maskarponę sutrinkite su ožkų sūriu ir keliomis uogomis.
  6. Blynelius įdarykite paruoštu kremu ir apibarstykite likusiomis avietėmis.


IŠBANDYKITE: