#1051

Grikių ledų tortas su miško uogomis ir meduoliais


30 minučių
4-6 asmenims
Lengvas


Rekomenduojame:

Šaldytuvas „AEG CustomFlex®“ (SCB61824LF)

Idant virtuvėje suktis būtų patogiau, pasikliaukite „AEG CustomFlex“. Šaldytuvo durelėse esančias lentynėles galima lengvai perdėlioti pagal poreikius, taip išplečiant šaldytuvo erdvę ir sutalpinant dar daugiau produktų. Be to, šaldytuve veikianti technologija „Low Frost“ smarkiai sumažina šerkšno susidarymą šaldiklio skyriuje.

Ingredientai:

150 g meduolių
50 g tirpinto sviesto
1 kg vanilinių ledų (+ kelių šaukštų papuošti)
150 g virtų grikių
150 g aviečių
150 g gervuogių
150 g šilauogių
žiupsnelio cinamono
žiupsnelio kardamono
½ šaukštelio vanilinio cukraus
braškių arba aviečių lapelių (papuošti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus uždenkite maistine plėvele.
  2. Meduolius sutrinkite su tirpintu sviestu.
  3. Grikius pagardinkite cinamonu, kardamonu.
  4. Ledus sumaišykite su grikiais.
  5. Paruoškite padažą: pusę kiekio turimų uogų sutrinkite maisto smulkintuvu su vaniliniu cukrumi.
  6. Pradėkite sluoksniuoti: sudėkite trintus meduolius, ledų ir grikių sluoksnį, šviežias uogas ir uogų padažą. Sluoksniuokite, kol užpildysite formą.
  7. Papuoškite ledų rutuliukais, likusiomis uogomis ir lapeliais.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: