#1308

Grikių apkepas su morkomis ir jūrų dumbliais


Gaminimo laikas 20 min. Kepimas ~30 min.
6–8 asm.

Ingredientai:

1 didelio svogūno
50 ml aliejaus
3 stiklinių išvirtų grikių
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g aštrių korėjietiškų morkų
Saujos jūrų dumblių
Kelių šakelių petražolių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais. Į keptuvę įpilkite aliejų ir įkaitinkite, berkite supjaustytus svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės. Sumaišykite su grikių koše, trečdalį masės sutrinkite trintuvu. Pasūdykite, įberkite pipirų.
  2. Į dubenų sudėkite košę su svogūnais, pertrintą masę, morkas, jūrų dumblius, pjaustytas petražoles. Viską gerai sumaišykite, jei reikia, įpilkite porą šaukštų vandens, sumaišykite.
  3. Sudėkite masę į formą ir kepkite apie pusvalandį.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found