Reikia:
400 g virtų grikių
3 šaukštų sviesto
1 ropinio svogūno
žiupsnelio šviežių kalendrų
saujos vyšninių pomidorų
100 g pomidorų kubelių savo sultyse
1 šaukštelio cukraus
20 lukštentų krevečių
150 g fermentinio sūrio
druskos, pipirų
1. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite smulkintą svogūną. Baigdami kepti suberkite per pusę perpjautus pomidoriukus, pagardinkite druska ir pipirais.
2. Virtus grikius sumaišykite su keptais svogūnais, pomidorais ir smulkintomis kalendromis.
3. Pomidorų kubelius savo sultyse sumaišykite su cukrumi, druska ir pipirais.
4. Grikius suberkite į kepimo formą, aptepkite pomidorų kubelių mase, užbarstykite 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, išdėliokite krevetes ir užberkite likusį tarkuotą sūrį.
5. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 20 min.
*jeigu nenorite kepti apkepo, visus ingredientus tiesiog sumaišykite ir turėsite puikias salotas.