#1261

Grietinėlės ledų tortas su zefyrais ir uogomis


15 min. (Zzz 6 val.)
10-12 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

200 g vanilinių zefyrų
100 g braškių
500 ml plakamosios grietinėlės
1 skardinės sutirštinto saldinto pieno
1 šaukšto vanilės ekstrakto
200 g aviečių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite 22 cm skersmens tortinę formą.

2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite zefyrus ir braškes. Dalį jų paskleiskite formoje.

3. Grietinėlę pradėkite plakti, palaipsniui supilkite sutirštintą pieną ir pabaigoje supilkite vanilės ekstraktą.

4. Viską gerai išmaišykite ir pilkite dalį masės į formą. Dėkite braškes ir avietes, zefyrus ir vėl sluoksniuokite su ledų mase. Viską supylę, išlyginkite viršų ir suvyniokite formą į maistinę plėvelę.

5. Dėkite į šaldiklį ir šaldykite ne trumpiau nei 6 val.

6. Puoškite uogomis, prieskoninėmis žolelėmis.



IŠBANDYKITE: