#1123

Grietinėlės ir šaltalankių tortas


20 min (+ 3 val šaldytuve)
6-8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Grietinėlės kremui:
500 ml plakamosios grietinėlės
120 g cukraus
12 g želatinos + 100 ml šalto vandens
1⁄2 stiklinės šaltalankių
 
Šaltalankių sluoksniui:
200 ml šaltalankių uogienės
 
Pagrindui:
3–4 belgiškų vaflių (iškloti formos dugnui)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite 22 cm skersmens formą. Išklokite dugną belgiškais vafliais. Patepkite juos su šaltalankių uogiene.

2. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkinti. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ir pravėsinkite.

3. Išplakite grietinėlę, pabaigoje suberkite cukrų ir šaltalankio uogas. Atsargiai išmaišykite su ištirpinta želatina – abudu mišiniai turi būti vienodos temperatūros, kitaip želatina sustings palikdama siūlus.

4. Supilkite kremą į formą ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

5. Tortą puoškite taip, kaip pageidaujate. Nerašyta taisyklė siūlo puošti tais produktais, kurių yra gaminio sudėtyje.



IŠBANDYKITE: