#1580

Greitasis čili troškinys


55 min.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

120 g šaltai rūkytos šoninės
Aliejaus (kepti)
600 g maltos neriebios jautienos
1 svogūno
4 skiltelių česnako
1 morkos
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio raudonėlio
2 aitriųjų paprikų
1 raudonosios paprikos
600 g smulkintų pomidorų savo sultyse
400 g virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių
Grietinės (patiekti)
Tarkuoto kietojo sūrio (patiekti)
Chalapos paprikų (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Smulkiai supjaustykite šoninę ir ją pakepinkite su šlakeliu aliejaus. Suberkite į keptuvę maltą jautieną ir kepkite nuolat maišydami, kad faršas nesušoktų į gabalą.
  2. Supjaustykite svogūną, česnaką ir morką. Pakepinkite juos kitoje keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės, įberkite kumino, raudonėlio, aitriųjų paprikų ir pakepinkite kartu.
  3. Saldžiąją ir aitriąsias paprikas pašalinę sėklas, supjaustykite juostelėmis. Krėskite į keptuvę su svogūnais ir pakepinkite, kol paprikos suminkštės.
  4. Sužerkite maltą mėsą ir viską išmaišykite. Supilkite smulkintus pomidorus ir patroškinkite 5–7 min.
  5. Tuomet sudėkite pupeles, įpilkite truputį vandens ir patroškinkite dar 10–15 min.
  6. Patiekite su grietine ir kietuoju sūriu, užberkite Chalapos paprikos.

Daugiau receptų naujame žurnalo „Verdu ir kepu“ numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found