#1724

Greitas medaus tortas


1 val. (Zzz per naktį)
5–6 asm.
Vidutinis


Rekomenduojame:

AEG linijos „Mastery“ orkaitė „Steam Pro“

Orkaitė „AEG SteamPro“ – intuityviausia gaminimo patirtis pasaulyje. Išbandykite orkaitės funkciją „Sense Cook“ ir įsitikinsite, kad pirmąkart galite besąlygiškai pasitikėti orkaite – jums nebereikės spėlioti, kokioje temperatūroje kepti. Tiesiog pasirinkite iškepimo lygį ratuku nustatydami fazę: Lengvai, vidutiniškai ar visiškai iškepta. Viskas pagal jūsų pageidavimą.

Ingredientai:

Biskvitui:
150 g margarino
125 g medaus
100 g cukraus
180 g natūralaus jogurto
3 kiaušinių
250 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Kremui:
400 g grietinės (30 proc. ir daugiau)
400 ml plakamosios grietinėlės
2–3 šaukštų miltelinio cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
100–150 g juodųjų serbentų uogienės

PARUOšIMO BŪDAS:

 

  1. Ištirpinkite margariną kartu su medumi ir cukrumi, sudėkite jogurtą, išmaišykite ir įmuškite kiaušinius. Maišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą. Supilkite ją į keksinę formą (10 x 24 cm) ir kepkite apie 45–50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. Aušinkite 10–15 min. formoje, o po to ant grotelių.
  2. Kremui išplakite grietinę kartu su grietinėle ir milteliniu cukrumi. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.
  3. Biskvitą sutrupinkite į gražų stiklinį indą, sluoksniuokite su kremu ir uogiene. Viršuje turi būti trupiniai. Palikite per naktį šaldytuve.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found