#757

Greitai marinuotų daržovių asorti


30 minučių
Lengvas

Ingredientai:

1 vid. dydžio žiedinis kopūstas
1 nedidelė cukinija
2 paprikos
2 aitriosios paprikos
6–8 skiltelės česnako (didelės)
Nedidelė kekė vynuogių (galima ir žaliųjų, bet mėlynosios atrodo įspūdingiau)
1 obuolys
Ryšelis čiobrelių
 
Marinatui:
2 l vandens
150 ml baltojo vyno acto (6 %)
150 ml aliejaus
3,5 šaukšto druskos
3 šaukštai cukraus
150 ml baltojo vyno acto (6 %)
2 l vandens

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais, išimkite cukinijų, paprikų, obuolio sėklas. Daržoves ir vaisius supjaustykite vid. dydžio gabaliukais. Viską sudėkite į gilesnį indą, tarp daržovių pakaišiokite čiobrelių.

2. Užvirinkite vandenį su actu, druska ir cukrumi. Verdančiu marinatu užpilkite daržoves, permaišykite ir užpilkite aliejaus.

3. Šiek tiek paslėkite ir palikti 1 parą kambario temperatūroje. Po to dėkite į šaldytuvą. Ragaukite po 3 dienų.



IŠBANDYKITE: