top of page

Gilioji pica + picos padas


Gilioji pica + picos padas, vmg receptas

4-6 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • Kelių skiltelių česnako

  • 1 šaukšto sviesto

  • 1 šaukšto šviežių čiobrelių

  • 500 g konservuotų pomidorų

  • 2 šaukštų pomidorų pastos

  • Žiupsnelio rudojo cukraus

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Druskos

  • 300 g tarkuotos mocarelos

  • 200 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite didelį picos pagrindą ir išklokite juo gilų kepimo indą.

5. Smulkiai supjaustytą česnaką pakepinkite keptuvėje su sviestu ir čiobreliais.

6. Sukrėskite konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Pagardinkite cukrumi, druska ir pipirais, kaitinkite, kol padažas sutirštės (apie 6 minutes).

7. Ant picos pagrindo suberkite pusę kiekio tarkuotos mocarelos.

8. Kitą pusę mocarelos įmaišykite į pomidorų padažą ir supilkite į kepimo formą.

9. Ant viršaus užberkite fermentinio sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Naujausi įrašai

bottom of page