#533

Gilioji pica + PICOS PADAS


2 val.
4–6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
7 g sausų mielių
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
 
Kelių skiltelių česnako
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto šviežių čiobrelių
500 g konservuotų pomidorų
2 šaukštų pomidorų pastos
Žiupsnelio rudojo cukraus
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Druskos
300 g tarkuotos mocarelos
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
 
Kelių skiltelių česnako
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto šviežių čiobrelių
500 g konservuotų pomidorų
2 šaukštų pomidorų pastos
Žiupsnelio rudojo cukraus
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Druskos
300 g tarkuotos mocarelos
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
7 g sausų mielių
Tešlai:

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite didelį picos pagrindą ir išklokite juo gilų kepimo indą.

5. Smulkiai supjaustytą česnaką pakepinkite keptuvėje su sviestu ir čiobreliais.

6. Sukrėskite konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Pagardinkite cukrumi, druska ir pipirais, kaitinkite, kol padažas sutirštės (apie 6 minutes).

7. Ant picos pagrindo suberkite pusę kiekio tarkuotos mocarelos.

8. Kitą pusę mocarelos įmaišykite į pomidorų padažą ir supilkite į kepimo formą.

9. Ant viršaus užberkite fermentinio sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.



IŠBANDYKITE: