#1823

Gardusis avinžirnių troškinys su dešrelėmis


40 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

1 poro
1 morkos
50 g saliero šaknies
6–8 šviežių dešrelių
2 šaukštų aliejaus
300 g nuvalyto moliūgo
1 stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių
2–3 šaukštų SUSLAČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio aitriosios paprikos

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Smulkiai supjaustykite porą, morką ir salierą.
  2. Supjaustykite šviežias dešreles nedideliais gabaliukais.
  3. Sudėkite daržoves ir dešreles į prikaistuvį ir pakepkite su aliejumi, kol daržovės lengvai suminkštės.
  4. Tuomet įpilkite vandens, užvirinkite, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgą, ir virkite, kol moliūgas suminkštės – apie 10 min.
  5. Tada suberkite avinžirnius ir sudėkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą „Originalus“. Virkite dar 5–7 min., įberkite druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų. Dar 1–2 min. pakaitinkite.

Daugiau šildančių ir įkvepiančių patiekalų receptų ieškokite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found