top of page

Galetė su rabarbarais ir braškėmis (Receptas)


galetė su braškėmis_naminis pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Galetei su braškėmis ir rabarbarais pagaminti reikia:

Pagrindui:

  • 100 g šalto sviesto

  • 30 g šaltų taukų

  • 150 g speltų miltų

  • 70 g cukranendrių cukraus

  • 1 šaukštelio citrinų žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • 75 ml ledinio vandens

  • 1 trynio (patepti)

  • Rupaus rudojo cukraus (pabarstyti)

(Arba šaldytos trapios tešlos)


Įdarui:

  • 150 g braškių

  • 150 g nuvalytų rabarbarų

  • 30 g maltų džiūvėsėlių

  • 50 g cukranendrių cukraus

1. Sviestą ir taukus sukapokite su speltos miltais, 50 g cukranendrių cukraus, citrinų žievele ir druska. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir šaldykite šaldytuve mažiausiai valandą.

2. Braškes ir rabarbarus supjaustykite.

3. Iškočiokite tešlą į apskritimą (maždaug 26–28 cm skersmens). Perkelkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4. Į tešlos apskritimo vidurį, palikdami laisvus šonus, berkite džiūvėsėlius, ant viršaus suberkite rabarbarus ir braškes, pabarstykite cukrumi. Šonus atsargiai užlenkite ant uogų. Patepkite tryniu ir pabarstykite likusiu cukranendrių cukrumi. Kepkite apie 30–35 min., kol pyragas gražiai pagels.

5. Aušinkite pyragą skardoje, o po 5–7 min. atsargiai perkelkite ant grotelių.


Naujausi įrašai

bottom of page