top of page

Galetė su kremu ir tamsiomis uogomis


Reikia:

  • 120 g šalto sviesto

  • 150 g miltų

  • 70 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukštelio apelsinų žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • 75 ml ledinio vandens

  • 1 trynio (patepti)

  • Apelsinų kremui:

  • 2 trynių

  • 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių sukraus

  • 1 nugriebto šaukšto miltų

  • 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės

  • 50 ml apelsinų sulčių

  • 150 g tamsių uogų


• Sviestą sukapokite su miltais, 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus, apelsinų žievele ir druska. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir šaldykite šaldytuve mažiausiai valandą.

• Apelsinų kremui šluotele sumaišykite trynius, 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus ir miltus, sudėkite apelsinų žievelę ir pamažu supilkite apelsinų sultis. Visą masę pakaitinkite, kol užvirs – ji turi sutirštėti.

• Iškočiokite tešlą į apskritimą (maždaug 26–28 cm skersmens). Perkelkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą.

• Į tešlos apskritimo vidurį, palikdami laisvus šonus, dėkite kremą, ant viršaus suberkite uogas. Šonus atsargiai užlenkite ant uogų. Patepkite tryniu ir pabarstykite 20 g DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Kepkite apie 30–35 min., kol pyragas gražiai pagels.

• Išimkite pyragą, ataušinkite formoje.

Naujausi įrašai

bottom of page