#547

G. Martirosianaitės SUMUŠTINIS SU JAUTIENA


10 minučių
1-2 asmenims
Lengvas


Rekomenduojame:

„Kastehelmi“ lėkštė

„Kastehelmi“ lėkštė. Suomiškas pavadinimas – rasos lašelis – kilo dėl burbuliukų ratilų ant spausto stiklo. Čia apjungiami du gamtos elementai – vanduo ir ugnis. Kokybė, estetika ir funkcionalumas – „Iittala“ puoselėjamos ilgaamžės skandinaviško dizaino vertybės.
www.ginalasinterjeras.lt

Ingredientai:

kelių rausvųjų svogūnų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
kelių šaukštų cukraus
250 g jautienos didkepsnio
kelių rozmarino ir čiobrelio šakelių
1 šaukšto sviesto
druskos, pipirų
mėgstamų salotų
1/2 kepalo nedidelės duonos arba bandelės
Pagardui:
kelių šaukštų grūdėtų garstyčių
šlakelio citrinos sulčių
1 šaukšto cukraus sirupo
1 šaukšto pomidorų padažo
1 šaukšto sviesto
druskos, pipirų
mėgstamų salotų
1/2 kepalo nedidelės duonos arba bandelės
Pagardui:
kelių šaukštų grūdėtų garstyčių
šlakelio citrinos sulčių
1 šaukšto cukraus sirupo
1 šaukšto pomidorų padažo
250 g jautienos didkepsnio
kelių rozmarino ir čiobrelio šakelių
kelių šaukštų cukraus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
kelių rausvųjų svogūnų

PARUOšIMO BŪDAS:

Gabrielės Martirosianaitės receptas! Skanaus.

1. Svogūnus supjaustykite žiedais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus.

2. Tuomet užberkite cukraus ir leiskite svogūnams karamelizuotis.

3. Sviesto ir aliejaus mišinyje su prieskoninėmis žolelėmis iškepkite didkepsnį (po kelias minutes kiekvieną pusę). Pagardinkite druska ir pipirais.

4. Garstyčias sumaišykite su citrinos sultimis ir cukraus sirupu, šiuo padažu aptepkite vieną pusę duonos, kitai pusei naudokite pomidorų padažą.

5. Ant duonos išdėliokite pjaustytą mėsą, karamelizuotus svogūnus bei salotas ir uždenkite.



IŠBANDYKITE: