#1231

Filo tešlos pyragas su varške


1 val. 5 min.
Lengvas

Ingredientai:

150 g sviesto
100 g rudojo cukraus
1 šaukštelio cinamono
1 įpakavimo filo tešlos
 
Įdarui:
200 g varškės
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 kiaušinio
1 šaukšto migdolų miltų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite 26 cm skersmens formą.

2. Įdarui sumaišykite visus produktus.

3. Sviestą ištirpinkite. Cukrų sumaišykite su cinamonu. Imkite po vieną tešlos lakštą, likusius laikykite uždengę. Teptuku patepkite tešlos lakštą sviestu, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Uždėkite kitą lakštą ir lygiai taip pat patepkite ir pabarstykite. Uždėkite įdaro, suformuokite maišelį su „karūnėle“ viršuje.

4. Maišelį sudėkite į formą. Taip suformuokite likusius tešlos lakštus. Sudėkite juos į formą, pašlakstykite viršų sviestu, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Kepkite maždaug 45 min (180 laipsnių temp.).

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: