#1326

Filo tešlos pyragas su soromis ir obuoliais


55 min.
8-10 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

1 stiklinės išvirtų sorų kruopų
1 stiklinės kokosų pieno
6–8 išmirkytų datulių
100 g rudojo cukraus
1 šaukštelio cinamono
1 įpakavimo filo tešlos
100 ml aliejaus
2 obuolių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Paruoškite 26 cm skersmens formą.
  2. Įdarui sutrinkite sorų kruopas, kokosų pieną ir datules.
  3. Cukrų sumaišykite su cinamonu. Imkite po vieną tešlos lakštą, likusius laikykite uždengę. Teptuku patepkite tešlos lakštą aliejumi, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Uždėkite kitą lakštą ir lygiai taip pat patepkite ir pabarstykite. Patepkite įdaru ir susukite į vyniotinį. Jį sudėkite į formą sukdami „sraige“. Pakartokite su likusiais lakštais.
  4. Obuolį supjaustykite plonomis riekelėmis, jas sudėkite į tarpus tarp vyniotinių, pašlakstykite viršų aliejumi, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Kepkite maždaug 35 min iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found