#561

ETIOPIŠKA VIŠTIENA SU ŽALIOSIOMIS CITRINOMIS, PETRAŽOLĖMIS IR KUSKUSU (VIDEO)


45 min.
4 porcijos
Lengvas

Ingredientai:

VIŠTIENOS KRŪTINĖLEI:
2 valg. š. SANTA MARIA etiopiško BERBERE prieskonių mišinio
1 arb. š. SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje
3 valg. š. rapsų aliejaus
4 vištienos krūtinėlių
 
ČESNAKŲ PADAŽUI:
1 česnako skiltelės, išspaustos
2 puodelių lieso jogurto
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje
½ arb. š. SANTA MARIA TELLICHERRY juodųjų pipirų
 
KUSKUSUI:
4 porcijų kuskuso
3 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
150 g žaliųjų pupelių
100 g šviežių petražolių, susmulkintų
1 granato
150 g fetos sūrio, trupinto

PARUOšIMO BŪDAS:

Etiopiškas BERBERE – tai iš esmės intensyvių prieskonių – paprastų ir aitriųjų paprikų, imbierų, muskatų ir kardamonų – mišinys. Jis suteikia aštrumo daržovėms, mėsai ir ryžiams. Šis prieskonių mišinys prisodrina vištienos marinatą ir suteikia jam ypatingo aromato.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Sumaišykite etiopišką BERBERE prieskonių mišinį, druską ir aliejų – tai bus vištienos marinatas.

3. Sudėkite vištienos krūtinėles į dubenį ir apipilkite paruoštu marinatu.

4. Aptepkite visą mėsą marinatu ir palikite 30 minučių marinuotis kambario temperatūroje.

5. Išimkite vištienos krūtinėles iš marinato.

6. Kepkite vištieną keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol mėsa gražiai apskrus.

7. Toliau kepkite vištieną orkaitėje, kol temperatūra pasieks 65 °C įsmeigus mėsos termometrą.

8. Sumaišykite jogurtą, išspaustą česnaką, druską ir pipirus atskirame dubenyje.

9. Paruoškite kuskusą laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.

10. Supilkite alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis ir pagal skonį įberkite druskos.

11. Pavirkite žaliąsias pupeles pasūdytame vandenyje 5 minutes, nusunkite kiaurasamtyje ir perskelkite pupeles perpus.

12. Sumaišykite petražoles ir pupeles su šiltu kuskusu ir sudėkite gautą mišinį ant serviravimo indo. Nulupkite granatą ir užbarstykite jo sėklas ant kuskuso.

13. Ant viršaus užbarstykite fetos sūrio. Supjaustykite vištienos krūtinėles ir sudėkite į serviravimo indą. Patiekite su kuskusu ir česnakų padažu.

VIDEO REPORTAŽAS:



IŠBANDYKITE: