#295

Duonelė su morkomis


1 val.
10-15 duonelių
Lengvas

Ingredientai:

75 ml grietinėlės
75 ml vandens
5 g sausų mielių
3 šaukštų cukraus
2 morkų
210 g kvietinių miltų
druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir truputį pašildykite.

2. Mieles sumaišykite su cukrumi ir trupučiu grietinėlės-vandens mišinio.

3. Į dubenį su miltais suberkite druską, smulkiai tarkuotas morkas, supilkite paruoštas mieles ir užminkykite tešlą.

4. Tešlą pastatykite šiltai ir apie pusę valandos kildinkite.

5. Pakilusią tešlą sudėkite į norimas formeles ir vėl palikite pakilti (apie 15 min).

6. Kepkite 195`C orkaitėje apie 10-12 min.



IŠBANDYKITE: