#747

Duona su pestu


4 valandos
6-8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

25 g šviežių mielių
400 ml šilto vandens
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
600 g miltų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3–4 šaukštai pesto padažo

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje, įberkite 2 šaukštus miltų ir palaikykite 10–15 min., kol paviršiuje susidarys putos. Likusius miltus ir druską suberkite į mielių tirpalą. Užminkykite tešlą, pabaigoje supilkite aliejų ir dar truputį paminkykite. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni.

2. Palikite tešlą augti maždaug 45 min., kol padvigubės. Dvi keksines kepimo formas (10×24 cm) išklokite kepimo popieriumi.

3. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną iškočiokite, kad išeitų stačiakampis. Stačiakampį patepkite pestu, perpjaukite per visą ilgį pusiau ir susukite virvute, stengdamiesi, kad pjūvis būtų viršuje. Sudėkite vyniotinį į formą.

4. Palikti kildintis 30–35 min. Kepkite 45 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.



IŠBANDYKITE: