top of page

Nustebsite: duona ant šakos



Gaminimas 1 val.

4 vnt.


Reikia:

Tešlai:

100 ml grietinėlės

100 ml vandens

4 g sausų mielių

1 šaukšto cukraus

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

druskos

Įdarui:

2 gabalėlių (po 125 g) mocarelos


1. Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir truputį pašildykite. Sumaišykite su trečdaliu miltų, cukrumi, druska ir aliejumi.

2. Gautą mišinį sumaišykite su likusiais miltais ir užminkykite tešlą.

3. Uždenkite tešlą, pastatykite šiltai ir apie pusę valandos kildinkite.

4. Iš pakilusios tešlos suformuokite keturis pailgus liežuvėlius.

5. Paimkite keturias kuo lygesnes lazdyno šakas (apie 30 cm ilgio, 1,5–2 cm skersmens), gerai nuplaukite. Ant dviejų užverkite po gabalėlį mocarelos ir apvyniokite paruošta tešla taip, kad sūris visiškai pasislėptų. Ant kitų dviejų tiesiog gražiai apvyniokite paruoštą tešlą.

6. Kepkite apie 10–15 min. nedidelėje kaitroje ant kepsninės. Nepamirškite vartyti.

Duonos tešlą galite paskaninti džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis, kepintomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page