#263

Duona ant šakos


1 val.
4 vnt.
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
100 ml grietinėlės
100 ml vandens
4 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
 
Įdarui:
2 gabalėlių (po 125 g) mocarelos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir truputį pašildykite. Sumaišykite su trečdaliu miltų, cukrumi, druska ir aliejumi.

2. Gautą mišinį sumaišykite su likusiais miltais ir užminkykite tešlą.

3. Uždenkite tešlą, pastatykite šiltai ir apie pusę valandos kildinkite.

4. Iš pakilusios tešlos suformuokite keturis pailgus liežuvėlius.

5. Paimkite keturias kuo lygesnes lazdyno šakas (apie 30 cm ilgio, 1,5–2 cm skersmens), gerai nuplaukite. Ant dviejų užverkite po gabalėlį mocarelos ir apvyniokite paruošta tešla taip, kad sūris visiškai pasislėptų. Ant kitų dviejų tiesiog gražiai apvyniokite paruoštą tešlą.

6. Kepkite apie 10–15 min. nedidelėje kaitroje ant kepsninės. Nepamirškite vartyti.

Duonos tešlą galite paskaninti džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis, kepintomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis.



IŠBANDYKITE: