#446

Dilgėlių sriuba


30 minučių
4-5 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 svogūnų
2–3 salierų stiebų
1 morkos
3–4 bulvių
1 nedidelės saliero šaknies
250 g jaunų dilgėlių
kelių skiltelių česnako
1 l daržovių sultinio
druskos, pipirų
žiupsnelio muskato
žiupsnelio cukraus
aliejaus
česnakų daigų papuošimui

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Sriubos puode kepinkite stambiai pjaustytus svogūnus ir saliero stiebus, kol jie taps geltoni. Apibarstykite cukrumi, tuomet sudėkite likusias stambiai pjaustytas daržoves: morkas, saliero šaknį, bulves ir česnakus. Pakepinkite kelias minutes, suberkite prieskonius ir supilkite pusę sultinio.

2. Kai suminkštės bulvės, karštu vandeniu nuplikykite dilgėles ir sudėkite į sriubos puodą.

3. Supilkite likusį sultinį, pavirkite apie 5–7 minutes ir sutrinkite maisto smulkintuvu, iki vientisos masės.

4. Pakaitinkite sriubą iki užvirimo dar kartą ir ragaukite papuošę česnakų daigais.



IŠBANDYKITE: