top of page

Didkepsnis terijakis su šparaginėmis pupelėmis


Reikia:

  • 2 KITCHEN ME brandintos jautienos didkepsniai BLACK ANGUS

  • 2 šaukštai baltojo sauso vyno

  • 2 šaukštai sojų padažo

  • 1 šaukštelis medaus

  • 1 šaukštelis susmulkintos imbiero šaknies

  • 2 šaukštai sezamų aliejaus

  • 2 šaukštai saldaus aitriųjų paprikų padažo

  • 300 g šparaginių pupelių

  • 1 šaukštelis skrudintų sezamų sėklų

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • 1 šaukšto balzaminio acto

  • Aliejaus kepti


Lengvas azijietiškas dvelksmas. Paįvairinkite patiekalą kininiais kopūstais.

1. Sumaišykite vyną, sojų padažą marinatui, medų, imbierą, sezamų aliejų ir saldųjį aitrios paprikos padažą. Gautu mišiniu užpilkite mėsą ir palikite šaltoje vietoje 12 val.

2. Kepkite didkepsnį iš kiekvienos pusės po 2–3 min. arba stipriai įkaitintoje keptuvėje, arba ant grotelių.

3. Tikrinkite iškepimo laipsnį arba termometru, arba sujungtų pirštų būdu*. Sūdykite baigdami kepti. Atidėkite 5–8 min.

4. Pupeles apvirkite, įkaitinkite aliejų keptuvėje, trumpai apkepkite pupeles, užpilkite sojų padažo ir balzaminio acto, užvirkite ir trumpai pavirkite, kad nugaruotų skystis. Patiekite pabarstę skrudintomis sezamų sėklomis.

Naujausi įrašai

bottom of page