#995

Didkepsnis su pupelių užtepėle


15 minučių
1-2 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

400 g Bonduelle „Vapeur“ garuose paruoštų baltųjų pupelių
150 g marinuotų paprikų
1 skiltelės česnako
aitriosios paprikos (pagal skonį)
1 „Kitchen me“ sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
pagal skonį aštraus padažo (pvz., „tabasco“)
ryšelio šviežių kalendrų
aliejaus (kepti)
žiupsnelio „Maldon“ druskos
žiupsnelio pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Pupeles, marinuotas paprikas, aštrų padažą, aitriąsias paprikas, česnaką ir truputį kalendrų sudėkite į „Bosch“ rankinio smulkintuvo indą. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
  2. Didkepsnį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu GRITE Charisma ir kepkite gerai įkaitintoje „Green Egg“ kepsninėje arba keptuvėje su šlakeliu aliejaus po 2–3 arba daugiau minučių iš abiejų pusių. Į keptuvę papildomai galite įdėti 1–2 skilteles nesmulkintas česnako.
  3. Iškepusią mėsą palikite kelias minutes subręsti, tuomet pagardinkite „Maldon“ druska ir pipirais. (Jeigu norite gerai iškepusio didkepsnio, dar 8 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.)
  4. Mėsą patiekite su paruošta pupelių užtepėle ir papuoškite kalendromis.


IŠBANDYKITE: