#1059

Didkepsnis su sviesto ir kavos padažu


15 minučių
1 asmeniui
Lengvas


Rekomenduojame:

Intuityvus AEG orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su mėsos termometru

Tobulai tikslų rezultatą padės pasiekti intuityvus orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su termometru. Termometrą įsmeikite į patiekalą ir nustatykite, kokią temperatūrą pageidaujate pasiekti. Tai padaryti dar paprasčiau naudojantis orkaitės ratuku – tereikia pasirinkti frazę: lengvai, vidutiniškai ar gerai iškepta. Kai patiekalas bus iškepęs, orkaitė išsijungs automatiškai.

Ingredientai:

1 jautienos didkepsnio
2 skiltelių česnako
50 g sviesto
1 šaukšto aliejaus
šlakelio raudonojo vyno
60 ml riebios grietinėlės
80 ml stiprios kavos
druskos, juodųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Didkepsnį iškepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite po 3–5 min. iš abiejų pusių, priklausomai nuo to, kaip iškepusį kepsnį mėgstate.
  2. Didkepsnį išimkite ir į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą ir trintus česnakus. Maišydami kepkite apie 1 min.
  3. Supilkite vyną, padidinkite kaitrą minutei, kad vynas nugaruotų.
  4. Tuomet supilkite grietinėlę, kavą, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol padažas sutirštės.
  5. Patiekite padažą su didkepsniais.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: