#405

Didkepsnis su garstyčių sviestu ir gruzdintomis bulvytėmis


90 minučių
2 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 vidinės nugarinės pjausnių (po 225 g)
1⁄2 šaukštelio rūkytos druskos arba jūros druskos
1⁄4–1⁄2 šaukštelio čipotlių miltelių
1 šaukštelio smulkiai pjaustytų šviežių kalendrų arba petražolių aliejaus arba lydyto sviesto
šviežiai maltų juodųjų pipirų
 
Garstyčių sviestui:
2 šaukštų kambario temperatūros nesūdyto sviesto
2 šaukštelių sausų garstyčių arba garstyčių miltelių
1 šaukštelio dižono garstyčių
 
gruzdintų bulvyčių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Nusausinkite kepsnius popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite druska, čipotlių milteliais ir kalendromis. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai arba laikykite vėsiai iki 8 valandų.

2. Paruoškite garstyčių sviestą. Nedideliame dubenėlyje sumai- šykite sviestą su garstyčių milteliais ir Dižono garstyčiomis. Suformuokite du vienodus bokštelius, dėkite į plastiko plėvele ištiestą lėkštę ir laikykite šaldytuve.

3. Ketaus keptuvėje ar keptuvėje su grotelėmis pašildykite tru- putį aliejaus arba lydyto sviesto, įkaitinkite ant didelės ugnies ir apkepkite pjausnius iš abiejų pusių, kad gerai apskrustų. Jei mėgstate vidutiniškai keptą mėsą, kepkite 5–7 minutes (iš viso) iš abiejų pusių arba aller-retour („pirmyn ir atgal“).

4. Išimkite kepsnius iš keptuvės ir dėkite į lėkštes. Ant kiekvieno kepsnio viršaus uždėkite po kauburėlį garstyčių sviesto ir už- berkite kelis žiupsnius šviežių juodųjų pipirų. Patiekite su dide- le krūva gruzdintų bulvyčių.



IŠBANDYKITE: