#631

Stipruoliams ir sveikuoliams: didkepsnio salotos


Gaminimas 15 min. Kepimas 15 min.
2 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

1 KITCHEN ME brandintos jautienos didkepsnis BLACK ANGUS
2 vid. dydžio baklažanai
100 g jaunų špinatų lapų
Graikinių riešutų padažui: 100 g graikinių riešutų
4–5 šakelės kalendrų
1 skiltelė česnako
½ citrinos sulčių
150 ml graikiško jogurto
Žiupsnelis cukraus
Druskos
Vandens reikiamai padažo konsistencijai

PARUOšIMO BŪDAS:

Šias salotas galite lengvai transformuoti į pagrindinį patiekalą, tuomet vienam asmeniui skirkite vieną didkepsnį.

 

1. Iškepkite didkepsnį.

2. Graikinius riešutus užmerkite vandenyje pusvalandžiui.

3. Baklažanus nulupkite, supjaustykite riekelėmis (maždaug 0,7 cm storio). Pabarstykite druska ir palikite, kad išsiskirtų skystis. Baklažanus perskalaukite per sietą, nuspauskite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite baklažanus, kol gražiai apskrus. Išimkite ant popierinių rankšluosčių.

4. Graikinius riešutus, kalendras ir česnaką susmulkinkite trintuvu iki glotnios masės, pagardinkite citrinos sultimis, įberkite žiupsnelį cukraus, pasūdykite ir sumaišykite su jogurtu.

5. Ant špinatų lapų sudėkite baklažanus, didkepsnio gabaliukus ir šaukšteliu sukrėskite riešutų padažą.

 



IŠBANDYKITE: