#1181

Dešrainiai su kalakutienos kukuliais, špinatais ir slyvų barbekiu padažu


20 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

500 g maltos kalakutienos krūtinėlės
1 šaukštelio kmynų
1 šaukšto rūkytos paprikos
druskos, pipirų
1 svogūno
kelių skiltelių česnako
šlakelio alyvuogių aliejaus
200 g kečupo
30 g cukraus sirupo
50 g balzaminio acto
50 g džiovintų slyvų
8 dešrainių bandelių
100 g sūrio riekelių
100 g špinatų
200 g vyšninių pomidoriukų
aliejaus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Į maltą mėsą įmaišykite druskos, pipirų, kmynų, rūkytos paprikos, pusę smulkiais kubeliais pjaustyto svogūno ir porą smulkintų skiltelių česnako. Suformuokite kukulius ir dėkite į kepimo skardą su sviestiniu popieriumi. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  2. Padažui kubeliais supjaustykite pusę svogūno ir apkepkite, sudėkite kečupą, cukraus sirupą, balzaminį padažą ir sudėkite smulkintas slyvas. Sutrinkite virtuviniu smulkintuvu.
  3. Dešrainių bandelę įpjaukite iš viršaus ir įdėkite sūrio riekelę. Pakepti orkaitėje 1–2 min. iki 18­0 °C įkaitintoje orkaitėje. Kai sūris išsilydys, patepkite padažu ir sudėkite iškeptus kukulius su vyšniniais pomidorais bei špinatais.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: