#1122

Desertinė ryžių košė su šaltalankiais


20 minučių
2 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 stiklinės apvalių ryžių
5 stiklinių pieno
100 ml grietinėlės
1 vanilės ankšties
40 g cukraus
4 šaukštų šaltalankių tyrės

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Iš vakaro užmerkite įpjautą vanilės ankštį grietinėlėje. Laikykite šaldytuve.

2. Į puodą suberkite ryžius, supilkite 1 stiklinę pieno, cukrų ir nuolat maišydami kaitinkite. Kai pamatysite, jog skysčio mažėja, supilkite grietinėlę. Vanilės ankšties kol kas neišimkite – tegul paverda su ryžiais. Nuolat maišydami vėl po truputį pilkite pieną. Kai ryžiai suminkštės ir bus skystoki, nukaiskite. Išimkite vanilės ankštį.

3. Patiekite ryžius su šaltalankių tyre arba uogiene.



IŠBANDYKITE: