Reikia:
Baltajam sluoksniui:
15 g DR. OETKER želatinos
100 ml vandens
250 ml pieno
50 g cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile
4 trynių
0,25 l grietinėlės
4 konservuotų persikų puselių
Geltoniems obuoliukams:
100 ml sutrintų konservuotų persikų (tyrės)
50 ml vandens
4 g DR. OETKER želatinos
Kelių mėtų lapelių
Skaidriam sluoksniui:
250 ml vandens
50 ml cukraus
8 g DR. OETKER želatinos
1 šaukšto citrinų sulčių
1. Užmerkite želatiną šaltame virintame vandenyje. Trynius vandens vonelėje išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki balto puraus kremo, plona srovele supilkite pieną ir plakite, kol kremas sutirštės.
2. Ištirpusią želatiną sumaišykite su trynių ir pieno kremu, ataušinkite. Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su ataušusiu kremu bei kubeliais pjaustytais persikais.
3. Supilstykite į indelius, bet palikite vietos drebučių „obuoliukams“, ir palikite sustingti.
4. Labai mažame prikaistuvyje užvirinkite vandenį ir jame ištirpinkite DR. OETKER želatiną. Tirpalą sumaišykite su persikų tyre ir supilstykite į mažas formeles.
5. Skaidriam sluoksniui užvirinkite vandenį su cukrumi, jame ištirpinkite DR. OETKER želatiną, pabaigoje supilkite citrinų sultis. Atvėsinkite.
6. Iš formelių išimkite sustingusius „obuoliukus“, sudrėkinkite juos skaidriame tirpale ir uždėkite ant baltojo sluoksnio, įdėkite mėtų lapelių. Sustingdykite. Tuomet užpilkite likusį želė tirpalą ir sustingdykite.