#543

Daržovių pyragas


1 val.
6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos
250 g rikotos sūrio
1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
žiupsnelio džiovintų Provanso žolelių
žiupsnelio malto česnako
žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
 
1 baklažano
1 nedidelės žalios cukinijos
1 nedidelės geltonos cukinijos
3 morkų
2 pastarnokų
šlakelio aliejaus
druskos
žiupsnelio džiovintų Provanso žolelių
žiupsnelio malto česnako
žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
 
1 baklažano
1 nedidelės žalios cukinijos
1 nedidelės geltonos cukinijos
3 morkų
2 pastarnokų
šlakelio aliejaus
druskos
1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
250 g rikotos sūrio
2 lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kepimo formą išklokite sluoksniuota tešla.

2. Rikotos sūrį sumaišykite su maltais prieskoniais ir sudėkite į kepimo formą ant tešlos.

3. Visas daržoves skustuku arba pjaustykle supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Iš daržovių juostelių pagal spalvas formuokite apskritimą (pradėkite nuo pyrago centro) – įstatykite jas į sūrio sluoksnį, kol pripildysite visą pyrago formą.

5. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir kepkite iki 185 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.



IŠBANDYKITE: