#686

Daržovių ir lęšių troškinys


25 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

150 g raudonųjų lęšių
½ svogūno
1 morka
1 skiltelė česnako
1 šaukštas aliejaus
3–4 bulvės
2 šaukšteliai prieskonių mišinio daržovių patiekalams
1 l vandens (arba sultinio)
200 g pomidorų
Jūros druskos
2 šaukšteliai prieskonių mišinio daržovių patiekalams
3–4 bulvės
1 skiltelė česnako
1 šaukštas aliejaus
1 morka
½ svogūno
150 g raudonųjų lęšių
1 l vandens (arba sultinio)
200 g pomidorų
Jūros druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

Troškinys – transformeris. Gali būti sriuba, o gali – ir troškiniu. Jo likimas – jūsų rankose.

  1. Svogūną ir česnako skiltelę smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, morką ir česnaką. Suberkite prieskonių mišinį daržovių patiekalams.
  2. Įpilkite vandens, užvirinkite, suberkite lęšius. Virkite 10 min.
  3. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite jas į troškinį. Troškinkite uždengę puodą, kol bulvės suminkštės.
  4. Pomidorus supjaustykite, sužerkite į keptuvę ir trumpai apkepkite, sudėkite viską į troškinį. Paskaninkite druska.

 

*Greičiausiai išverda raudonieji skaldyti lęšiai. Tad jei turite mažai laiko, juos ir naudokite.



IŠBANDYKITE: