#1663

Daniškas obuolių pyragas


65 min.
10-12 asm.
Lengvas

Ingredientai:

200 g minkšto sviesto
4 kiaušinių
150 g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių
220 g miltų
Žiupsnelio druskos
2 šaukštelių malto cinamono
2 šaukštelių rupaus rudojo cukraus
4 obuolių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Paruoškite 24 cm skersmens kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
  2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su cinamonu ir cukrumi.
  3. Sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Nuolatos plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite kartu miltus, druską ir kepimo miltelius. Viską atsargiai permaišykite. Sukrėskite dalį tešlos į formą.
  4. Padėliokite dalį obuolių skiltelių.
  5. Sudėkite likusią tešlą ir ant viršaus gražiai sudėliokite obuolius.
  6. Kepkite apie 45 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. 10 min. pyragą aušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

Daugiau skanių receptų ieškokite naujame žurnalo „Verdu ir kepu” numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found