#848

Cukrinis pyragas


2 valandos 15 minučių
8-10 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

15 g šviežių mielių
100 ml pieno
40 g cukraus
40 g ištirpinto sviesto
1 kiaušinio
250 g miltų
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelis druskos
50 g riebios grietinės
1 šaukšto stambaus rudojo cukraus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Mieles ištrinkite su cukrumi, įpilkite šilto pieno, gerai išmaišykite. Įberkite 3 kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Sudėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 30 min., kol tūris padvigubės.

4. Tešlą padalinkite ir iškočiokite apvaliai, sudėkite į neaukštą (geriausiai – tartų) formą. Palikite 15 min., vėliau patepkite grietine, pabarstykite cukrumi ir šaukite į šaltą orkaitę. Kepkite 185 °C temperatūroje apie 20 min.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: