#1247

Cukinijos „Hasselback“


30 min.
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

4 vid. dydžio cukinijų (po ~250–300 g)
6–8 labai plonų riekelių šaltai rūkyto kumpio
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (pašlakstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
  2. Cukinijas nuplaukite. Nupjaukite nedidelį pailgą gabalėlį, kad pagrindas būtų plokščias ir cukinijos stovėtų stabiliai.
  3. Cukinijas įpjaukite griežinėliais (neperpjaukite iki galo). Kad būtų lengviau, iš abiejų pusių galite padėti po vienodo storio įrankį – peilis remsis į jį ir iki galo neperpjaus cukinijos.
  4. Kumpį galite supjaustykite nedideliais gabalėliais arba išilgai pusiau. Išskleiskite cukinijų griežinėlius, pabarstykite druska, lengvai pašlakstykite aliejumi. Į tarpus įdėkite po gabalėlį kumpio arba perpinkite ilguoju kumpio griežinėliu įpjautą cukiniją.
  5. Kepkite maždaug 15 min.

Daugiau skanių receptų rasite naujausiame „Verdu ir kepu“ numeryje

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: