#

Cukinija, įdaryta perlinėmis kruopomis ir margomis paprikomis


30 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

½ raudonosios paprikos
½ oranžinės paprikos
1 smulkintos skiltelės česnako
½ aitriosios paprikos
½ saldžiojo svogūno
2 šaukštų granatų padažo
2 šaukštų citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
50 g kietojo sūrio
1 stiklinės virtų perlinių kruopų
4 nedidelių cukinijų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Saldžiąsias paprikas supjaustykite nedideliais gabaliukais, aitriąją papriką supjaustykite labai smulkiai. Viską pakepkite aliejuje kartu su česnakais ir svogūnais, kol daržovės suminkštės.

2. Sumaišykite daržoves ir perlines kruopas, įberkite druskos, įpilkite granatų padažo, citrinos sulčių. Sumaišykite. Įberkite tarkuoto sūrio ir vėl viską sumaišykite.

3. Cukinijas išskobkite, šiek tiek patepkite vidų aliejumi. Įdarykite paruoštu įdaru ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite ~15 min., kol cukinijos suminkštės, bet dar laikys formą.



IŠBANDYKITE: