#1260

Citrinų šerbetas


20 min. (Zzz 12 val.)
8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

150 ml šviežiai išspaustų citrinų sulčių
200 g miltelinio cukraus
300 vandens
1 šaukštelio nutrinto geltonojo apelsinų žievelės sluoksnio
25 ml citrinų arba apelsinų likerio
2 baltymų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, vandeniu, žievele. Sirupą užvirinkite ir virkite nustatę mažą kaitrą 2–3 min. Supilkite likerį, išmaišykite. Visiškai ataušinkite.

2. Baltymus išplakite ir sumaišykite su sirupu, visą masę supilkite į metalinį dubenėlį ir dėkite į šaldiklį. Retkarčiais permaišykite – kiaušinių baltymai susimaišys.

3. Kai masė bus beveik sustingusi, sudėkite ją į išskobtas citrinų puseles.

4. Suvyniokite į aliuminio plėvelę ir užšaldykite.



IŠBANDYKITE: