- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Ką manote apie agurkų rauginimą maišelyje? Kai raugiama be skysčio?
A:Sveiki, šis būdas tinkamas, kai reikia agurkų greitai ir kai jie bus labai greitai sunaudoti. Jeigu norisi ilgiau išlaikyti agurkus, tuomet reikėtų rauginti tradiciškai.
-
K:
Kaip nepervirti makaronų?
A:Sveiki, pirmiaudsia rinkitės geros kokybės makaronus, kietųjų kviečių miltų. Virdama vadovaukitės gamintojo nurodytomis instrukcijomis. Jei norite makaronų ryškiai al dente, tuomet virkite minutę trumpaiu, nei nurodyta, o jei norite minkštesnių makaronų – virkite minutę ilgiau nei nurodyta. Bet ne ilgiau.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2016 12 28, 14:00 Kur sutikti Naujuosius metus? Restoranų sąrašas
- 2018 02 22, 18:18 Tobulas Cezario salotų padažas. Kaip jį pasigaminti?
- 2019 12 04, 16:00 Sausainių dieną atšvęskime su 5 gardžiais receptais
- 2016 12 28, 18:25 Kaip paruošti skaniausią ir kvapniausią karštą vyną?
TOP 5 RECEPTAI
#625Citrininis keksas su uogomis
Ingredientai:
300 g miltų
70 g krakmolo
150 g miltelinio cukraus
180 g sviesto
4 kiaušiniai
60 ml pieno
2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
50 ml citrinos sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Truputį minkšto sviesto formai patepti
Kremui:
200 g maskarponės
50 g tiršto graikiško jogurto
¼ šaukštelio maltos vanilės
1 šaukštas cukraus miltelių
PARUOšIMO BŪDAS:
Keksas transformeris: jis gali būti ir keksas, ir puikus tortas – viskas priklauso nuo to, kokioje formoje jį iškepsite. Taip pat ši tešla puikiai tinka keksiukams, tad galimybės priklauso tik nuo fantazijos. ELECTROLUX orkaitėje su „PlusSteam“ kepiniai pavyks puikiai. Darom!
1. Sumaišykite ir persijokite miltus kartu su krakmolu ir kepimo milteliais.
2. Minkštą sviestą kartu su citrinos žievele išsukite iki purios masės palaipsniui pildami persijotus cukraus miltelius. Kai sviestas ir cukraus milteliai susijungs, po vieną įmuškite kiaušinius, po to supilkite pieną, o vėliausiai – citrinos sultis.
3. Suberkite dalį miltų mišinio, lengvai permaišykite, o po to suberkite likusius miltus. Sumaišykite tik tiek, kad susijungtų ingredientai.
4. Sukrėskite tešlą į pateptą sviestu formą.
5. Įkaitinkite orkaitę: įpilkite 100 ml vandens į vandeniui skirtą ertmę, paspauskite garų mygtuką, nustatykite 180 °C temperatūrą ir 5 min. palaukite. Šaukite keksą su forma į orkaitę.
6. Kepkite apie valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite formoje apie 10 min., po to atsargiai išimkite ant grotelių. Jei norėsite pertepti keksą, ataušinkite jį visiškai, nes priešingu atveju kremas „nuplauks“.
7. Kremui suplakite maskarponę su cukraus milteliais ir malta vanile, po to sumaišykite su jogurtu.
8. Perpjaukite keksą į tris dalis, pertepkite maskarponės kremu ir norimu džemu, puoškite uogomis.
IŠBANDYKITE:
-
K:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/citrininis-keksas-su-uogomis/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 46602 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5 [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 34.225.194.144 [HTTP_X_REAL_IP] => 34.225.194.144 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1575739345.6996 [REQUEST_TIME] => 1575739345 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika