top of page

Citrininis keksas su uogomis (Receptas)


citrininis keksas, receptas, pyragai, Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

Citrininiam keksui pagaminti reikia:

  • 300 g miltų

  • 70 g krakmolo

  • 150 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 180 g sviesto

  • 4 kiaušiniai

  • 60 ml pieno

  • 2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės

  • 50 ml citrinos sulčių

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • Truputį minkšto sviesto formai patepti

Kremui:

  • 200 g maskarponės

  • 50 g tiršto graikiško jogurto

  • ¼ šaukštelio maltos vanilės

  • 1 šaukštas DANSUKKER cukraus miltelių

1.  Sumaišykite ir persijokite miltus kartu su krakmolu ir kepimo milteliais.

2.  Minkštą sviestą kartu su citrinos žievele išsukite iki purios masės palaipsniui pildami persijotus cukraus miltelius. Kai sviestas ir cukraus milteliai susijungs, po vieną įmuškite kiaušinius, po to supilkite pieną, o vėliausiai – citrinos sultis.

3.  Suberkite dalį miltų mišinio, lengvai permaišykite, o po to suberkite likusius miltus. Sumaišykite tik tiek, kad susijungtų ingredientai.

4.  Sukrėskite tešlą į pateptą sviestu formą.

5.  Įkaitinkite orkaitę: įpilkite 100 ml vandens į vandeniui skirtą ertmę, paspauskite garų mygtuką, nustatykite 180 °C temperatūrą ir 5 min. palaukite. Šaukite keksą su forma į orkaitę.

6.  Kepkite apie valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite formoje apie 10 min., po to atsargiai išimkite ant grotelių. Jei norėsite pertepti keksą, ataušinkite jį visiškai, nes priešingu atveju kremas „nuplauks“.

7.  Kremui suplakite maskarponę su cukraus milteliais ir malta vanile, po to sumaišykite su jogurtu.

8.  Perpjaukite keksą į tris dalis, pertepkite maskarponės kremu ir norimu džemu, puoškite uogomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page