#623

Citrininis keksas su rikota ir šilauogėmis


Gaminimas 15 min. Kepimas 50 min.
6–8 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

75 g sviesto
160 g cukraus
300 g rikotos
3 kiaušiniai
200 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos nutarkuota žievelė
50 ml citrinos sulčių
150 g uogų
75 g sviesto
160 g cukraus
300 g rikotos
3 kiaušiniai
200 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos nutarkuota žievelė
50 ml citrinos sulčių
150 g uogų

PARUOšIMO BŪDAS:

Patikimas – ir paprastai pagaminamas, ir skanus, ir tinkantis įvairiausioms progoms, o ypač vasarą, kai galima jį kepti ir su mėlynėmis, ir su šilauogėmis.

1.     Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo formą (11 x 24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Sviestą išplakite su cukrumi, sudėkite rikotą, lengvai išmaišykite.

2.     Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Po vieną pilkite trynius ir gerai išmaišykite. Suberkite citrinos žievelę, supilkite sultis, išmaišykite.

3.     Baltymus išplakite iki standžių putų. Persijokite miltus su kepimo milteliais.

4.     Dalį miltų sumaišykite su kiaušinių ir rikotos mase, po to sudėkite dalį baltymų, atsargiai permaišykite, suberkite likusius miltus ir sudėkite likusius baltymus. Vėl atsargiai permaišykite, kad tik susijungtų produktai.

5.     Pusę tešlos sukrėskite į formą, užberkite uogų, sudėkite likusią tešlą.

6.     Kepkite apie 50 min. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksas iškepęs. Pirmiausia 8–10 min. aušinkite kepinį formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.



IŠBANDYKITE: