- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
- Skanios vietos
- 99 skaniausios vietos Baltijos šalyse
- Vilniaus gastronomijos savaitė
- Receptai
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Laba diena,
Susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)
A:Sveiki, išties aquafabos morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto, etc., tad jei naudojate pirktinį – būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą. Tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti-bandyti-bandyti.
-
K:
Laba diena,
A:
Patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas, etc. Kepiniai gausis ir su sviestu ir su margarinu.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.TOP 5 NAUJIENOS
- 2018 04 17, 7:50 Mokslininkė pasisakė apie supermaistą ir sulčių detoksikaciją. Anksčiau pati tuo tikėjo!
- 2018 04 19, 7:50 Išskirtinis interviu su naujuoju restorano „Dublis“ šefu (tik VMG)
- 2018 04 11, 18:30 Veganiškas reidas: kur geriausi falafeliai Lietuvoje?
- 2018 04 16, 18:30 Tai išvydusios, nuotakos niekada nebegrįš prie tortų. Šis desertų šou nukonkuruos net fejerverkus!
- 2018 04 13, 7:50 Skanios vietos pagal Ievą Daugirdaitę + fantastiški grikių košės receptai
TOP 5 RECEPTAI
#519Citrininiai keksiukai Sansai Stark („Sostų karai“)
Ingredientai:
240 g miltų
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
200 ml kefyro
80 g sviesto
200 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 citrinos žievelė (nutarkuota)
2–3 šaukštai citrinos sulčių
150 g maskarponės
200 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštas cukraus miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOšIMO BŪDAS:
1. Ištirpinkite sviestą ir truputį paaušinkite.
2. Į didesnį indą nusijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite cukrų ir citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite.
3. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą ir tirpintą sviestą. Viską permaišykite.
4. Skystąją dalį supilkite į sausus produktus ir permaišykite, kad produktai tik susijungtų.
5. Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 minučių 190 °C orkaitėje. Patikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite 5 minutes formoje, po to iškelkite ant grotelių.
6. Maskarponę suplakite su cukrumi ir grietinėle, įpilkite vanilės ekstrakto.
7. Keksiukus subadykite mediniu iešmeliu, patepkite citrinos sultimis. Ant viršaus užspauskite kremo pro konditerinę tūtelę.
Raktažodžiai:
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/citrininiai-keksiukai-sansai-stark-sostu-karai/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 56262 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Fri, 19 Jan 2018 09:15:19 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.81.71.187 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.81.71.187 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1524256347.1753 [REQUEST_TIME] => 1524256347 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
SOUNDCLOUD
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2015 - Receptai