#789

Cinamoninė antiena su kuskusu ir džiovintais vaisiais


55 minutės
4–6 asmenims
Lengvas


Rekomenduojame:

„Electrolux“ grilis „Infinite® Plancha“

Indukcinėms kaitlentėms specialiai pritaikytas grilis „Infinite® Plancha“ leis mėgautis čirškančiais sultingais kepsniais, gardžiomis daržovėmis ar šviežiomis jūros gėrybėmis bet kuriuo metų laiku. Nuo šiol dėl storo aliuminio pado, nelipnaus paviršiaus ir dvi kaitlentės kaitvietes jungiančio „tilto“ funkcijos galėsite kepti kur kas didesnius patiekalus tiek ant grublėto, tiek ant lygaus paviršiaus.

Ingredientai:

1 apelsino
Žiupsnelio malto cinamono
Nedidelio gabalėlio šviežio imbiero
1/4 sūdytos citrinos arba 1 šaukštelio šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
500 ml daržovių arba vištienos sultinio
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų
Šviežių mėtų lapelių
150 g džiovintų vaisių (abrikosų, figų, razinų)
200 g kuskuso
250 g ančių kulšelių mėsos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Mėsą lengvai pabarstykite druska, pipirais, cinamonu ir užtarkuokite šviežio imbiero.
2. Puode įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepkite antieną.
3. Sudėkite džiovintus vaisius ir smulkintą sūdytą citriną arba citrinos žievelę,
išmaišykite ir kepkite kelias minutes.
4. Supilkite sultinį ir ant nedidelės kaitros patroškinkite apie 25 min.
5. Nutarkuokite apelsino žievelę ir trumpam atidėkite, o sultis įspauskite į puodą ir
suberkite kuskusą.
6. Išmaišykite ir uždengę puodą palikite pastovėti apie 10 min., kad kuskusas išbrinktų.
Troškinį patiekite apibarstę mėtomis ir tarkuota apelsinų žievele.


IŠBANDYKITE: