#1143

Cinamone ir meduje marinuotas kalėdinis kalakutas


2 val. 20 minučių
8-10 asmenų
Vidutinis


Rekomenduojame:

Intuityvus AEG orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su mėsos termometru

Tobulai tikslų rezultatą padės pasiekti intuityvus orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su mėsos termometru. Mėsos termometrą įsmeikite į kepsnio vidurį ir nustatykite, kokią temperatūrą pageidaujate pasiekti. Tai padaryti dar paprasčiau naudojantis orkaitės ratuku – tereikia pasirinkti frazę: lengvai, vidutiniškai ar gerai iškepta.

Ingredientai:

1 kalakuto
½ sviestinio moliūgo
1 pastarnoko
4 morkų
½ saliero gumbo
300 g svogūnėlių
3 česnako galvų
100 g auksaspalvio cukraus sirupo
30 g garstyčių sėklų
100 ml obuolių sidro
50 g alyvuogių aliejaus
2 v. š. dūmo skonio koncentrato
1 cinamono lazdelės
Žiupsnelio kardamono
Žiupsnelio gvazdikėlių
Kelių rozmarino ir čiobrelio šakelių
Kelių lauro lapų
Druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepkite vieną sutraiškytą česnako galvutę su garstyčių sėklomis, cinamono lazdele ir kardamonu. Įpilkite auksaspalvio cukraus sirupo ir obuolių sidro. Pasūdykite ir papipirinkite, įpilkite dūmo skonio koncentrato. Kai marinatas sutirštės, įdėkite čiobrelio ir rozmarino šakeles.
  2. Kalakutą perpjaukite per stuburą ir išskleiskite. Dėkite jį ant orkaitės grotelių, o apačioje įkiškite gilesnę skardą su sviestiniu popieriumi. Kalakutą glazūruokite pasigamintu marinatu.
  3. Ant sviestinio popieriaus po kalakutu sudėkite stambiai pjaustytas daržoves, pabarstykite druska ir pipirais, lauro lapais, pašlakstykite aliejumi.
  4. Kalakutą kepkite apie 2 val. iki 160­ °C įkaitintoje orkaitėje.


IŠBANDYKITE: