4 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
500 g kalakutienos faršo „Arvi“
1 raudono svogūno
kelių česnako skiltelių
1 saliero
1 mėgstamos spalvos paprikos
paruošto vištienos, jautienos arba daržovių sultinio
1 skardinės konservuotų pomidorų
Šaldytos duonos „Mantinga French Rolls“
šoninės
1 laimo
tarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukšto rudojo cukraus „Dansukker“
jalapeno pipirų
aštraus padažo
skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
kelių šviežių petražolių lapelių
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
1. Susmulkinkite svogūną, papriką, salierą, česnako skilteles.
2. Kalakutienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais, suformuokite kukulius.
3. Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, papriką ir salierą, viską apkepinkite puode. Kai daržovės pradės skleisti savo kvapą, sumažinkite kaitrą ir sudėkite kukulius.
4. Į puodą supilkite sultinį. Sultinys turi apsemti kukulius.
5. Sudėkite konservuotus pomidorus ir supilkite nuo jų likusį skystį į puodą. Puodą uždenkite ir palikite sriubą 15 minučių virti.
6. Kol sriuba verda, išpakuokite šaldytą duoną ir sudėkite į skardą. Prieš kepdami, duoneles apibarstykite laimo drožlėmis ir fermentiniu sūriu, apšlakstykite laimo sultimis ir uždėkite šoninės. Duoneles pašaukite į iki 180℃ orkaitę ir kepkite kol apskrus.
7. Į sriubą sudėkite rudąjį cukrų, jalapeno pipirus, suberkite konservuotas pupeles ir įpilkite aštraus padažo. Viską gerai išmaišykite ir pavirkite dar 7 minutes.
8. Patiekite sriubą kartu su keptomis duonelėmis, papuoškite petražolių lapeliais. Galite sriubą pagardinti grietine arba natūraliu jogurtu.