#

Aitriųjų paprikų sriuba su kalakutienos kukuliais


30 minučių
Vidutinis

Ingredientai:

500 g kalakutienos faršo „Arvi“
1 raudono svogūno
kelių česnako skiltelių
1 saliero
1 mėgstamos spalvos paprikos
paruošto vištienos, jautienos arba daržovių sultinio
1 skardinės konservuotų pomidorų
Šaldytos duonos „Mantinga French Rolls“
šoninės
1 laimo
tarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukšto rudojo cukraus „Dansukker“
jalapeno pipirų
aštraus padažo
skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
kelių šviežių petražolių lapelių
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Susmulkinkite svogūną, papriką, salierą, česnako skilteles.
  2. Kalakutienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais, suformuokite kukulius.
  3. Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, papriką ir salierą, viską apkepinkite puode. Kai daržovės pradės skleisti savo kvapą, sumažinkite kaitrą ir sudėkite kukulius.
  4. Į puodą supilkite sultinį. Sultinys turi apsemti kukulius.
  5. Sudėkite konservuotus pomidorus ir supilkite nuo jų likusį skystį į puodą. Puodą uždenkite ir palikite sriubą 15 minučių virti.
  6. Kol sriuba verda, išpakuokite šaldytą duoną ir sudėkite į skardą. Prieš kepdami, duoneles apibarstykite laimo drožlėmis ir fermentiniu sūriu, apšlakstykite laimo sultimis ir uždėkite šoninės. Duoneles pašaukite į iki 180℃ orkaitę ir kepkite kol apskrus.
  7. Į sriubą sudėkite rudąjį cukrų, jalapeno pipirus, suberkite konservuotas pupeles ir įpilkite aštraus padažo. Viską gerai išmaišykite ir pavirkite dar 7 minutes.
  8. Patiekite sriubą kartu su keptomis duonelėmis, papuoškite petražolių lapeliais. Galite sriubą pagardinti grietine arba natūraliu jogurtu.


IŠBANDYKITE: