top of page

Chinkaliai


Chinkaliai, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 1 val.


Reikia:

Tešlai:

  • 500 g miltų

  • 200 ml vandens

  • 10 ml aliejaus

Faršui:

  • 600 g veršienos

  • 2 svogūnų

  • 1 mažos aitriosios paprikos

  • 1 ryšelio mėgstamų prieskoninių žolelių (kalendrų, petražolių, mėtų, peletrūnų)

  • 2 šaukštelių svanų druskos

1. Suberkite į dubenį miltus, supilkite vandenį, aliejų, įberkite druskos. Užminkykite tešlą, ji bus gana kieta, tad jeigu turite duonkepę arba gerą kombainą – leiskite šį darbą padaryti technikai. Suformuokite rutulį ir leiskite „pailsėti“ apie valandą. Tešla taps elastinga ir ją bus lengviau formuoti.

2. Mėsą faršui smulkiai supjaustykite, taip pat supjaustykite svogūnus, papriką ir žalumynus. Viską gerai išmaišykite, įpilkite į faršą 50 ml vandens, suberkite svanų druską ir dar kartą išmaišykite. Formuokite chinkalius. Mėsos ir tešlos santykis 1:1.

3. Plačiame puode užvirinkite vandenį. Dėkite chinkalius. Jų dėkite tiek, kad būtų laisvos vietos. Nuo užvirimo virkite apie 10 min. Jeigu virsite šaldytus chinkalius, tuomet nuo užvirimo virkite 15–20 min.

4. Patiekite gausiai pabarstę šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

Naujausi įrašai

bottom of page