#1225

Chinkaliai


1 val.
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
500 g miltų
200 ml vandens
10 ml aliejaus
Žiupsnelio druskos
 
Faršui:
600 g veršienos
2 svogūnų
1 mažos aitriosios paprikos
1 ryšelio mėgstamų prieskoninių žolelių (kalendrų, petražolių, mėtų, peletrūnų)
2 šaukštelių svanų druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Suberkite į dubenį miltus, supilkite vandenį, aliejų, įberkite druskos. Užminkykite tešlą, ji bus gana kieta, tad jeigu turite duonkepę arba gerą kombainą – leiskite šį darbą padary technikai. Suformuokite rutulį ir leiskite „pailsė “ apie valandą. Tešla taps elastinga ir ją bus lengviau formuoti.

2. Mėsą faršui smulkiai supjaustykite, taip pat supjaustykite svogūnus, papriką ir žalumynus. Viską gerai išmaišykite, įpilkite į faršą 50 ml vandens, suberkite svanų druską ir dar kartą išmaišykite. Formuokite chinkalius.

3. Plačiame puode užvirinkite vandenį. Dėkite chinkalius. Jų dėkite ek, kad būtų laisvos vietos. Nuo užvirimo virkite apie 10 min. Jeigu virsite šaldytus chinkalius, tuomet nuo užvirimo virkite 15–20 min.

4. Patiekite gausiai pabarstę šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

P. S. Skoniui įtakos nedaro, bet gruzinai skaičiuoja klostes ant chinkalių. Tobula, jei jų yra 19.

P. P. S. Mėsos ir tešlos santykis 1:1.
Nota bene: chinkaliai gali būti ne tik su mėsa – gaminami daržoviniai, sūrio, netgi desertiniai chinkaliai.



IŠBANDYKITE: