top of page

Chala (pynutė)



Reikia:

  • 300 g KAUNO GRŪDAI kvietinių miltų „Ekstra“

  • 200 g KAUNO GRŪDAI aukščiausios rūšies kvietinių miltų

  • 1 pakelio sausų mielių

  • 2 šaukštelių druskos

  • 50 g cukraus

  • 250 ml šilto vandens

  • 2 didelių kiaušinių

  • 50 ml aliejaus

  • 1 trynio (patepti)

  1. KAUNO GRŪDAI kvietinius miltus „Ekstra“ ir KAUNO GRŪDAI kvietinius miltus sumaišykite su mielėmis, druska ir cukrumi, supilkite vandenį, kiaušinius ir aliejų. Viską minkykite pirmiausia lėtai, o po 4–5 min. – greitais maišytuvo apsukimais.

  2. Kai tešla bus glotni ir lygi, suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą ir kildinkite, kol tūris padvigubės.

  3. Apminkykite tešlą ir dar palikite 15 min. Padalykite tešlą į norimą dalių skaičių, suformuokite volelius ir supinkite 2 pynutes. Palikite jas 40 min., kad pakiltų.

  4. Prieš kepdami patepkite trynio plakiniu ir pabarstykite aguonomis arba sezamais.

Kepkite apie 45–50 min. įkaitintoje iki 185 °C orkaitėje.

Naujausi įrašai

bottom of page