Reikia:
300 g KAUNO GRŪDAI kvietinių miltų „Ekstra“
200 g KAUNO GRŪDAI aukščiausios rūšies kvietinių miltų
1 pakelio sausų mielių
2 šaukštelių druskos
50 g cukraus
250 ml šilto vandens
2 didelių kiaušinių
50 ml aliejaus
1 trynio (patepti)
KAUNO GRŪDAI kvietinius miltus „Ekstra“ ir KAUNO GRŪDAI kvietinius miltus sumaišykite su mielėmis, druska ir cukrumi, supilkite vandenį, kiaušinius ir aliejų. Viską minkykite pirmiausia lėtai, o po 4–5 min. – greitais maišytuvo apsukimais.
Kai tešla bus glotni ir lygi, suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą ir kildinkite, kol tūris padvigubės.
Apminkykite tešlą ir dar palikite 15 min. Padalykite tešlą į norimą dalių skaičių, suformuokite volelius ir supinkite 2 pynutes. Palikite jas 40 min., kad pakiltų.
Prieš kepdami patepkite trynio plakiniu ir pabarstykite aguonomis arba sezamais.
Kepkite apie 45–50 min. įkaitintoje iki 185 °C orkaitėje.