#1143

Cezario salotų sriuba su ančiuvių tapenada


20 min
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

500 g romaninių salotų
200 g špinatų
1 didelio svogūno
300 g saliero stiebų
3 skiltelių česnako
600 ml vištienos sultinio
200 g grietinėlės
100 g kietojo sūrio
30 g ančiuvių
20 g kaparėlių
100 g juodųjų alyvuogių
300 g vištienos filė
200 g baltos duonos skrebučių
druskos, pipirų
aliejus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Svogūną, česnaką bei saliero stiebus supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje su aliejumi. Supilkite sultinį ir grietinėlę. Kai daržovės išvirs, sudėkite salotų lapus ir špinatus ir dar pavirkite porą minučių. Tuomet viską sutrinkite ir pagardinkite druska bei pipirais.
  2. Alyvuoges, ančiuvius ir kaparėlius sutrinkite į vientisą masę.
  3. Vištieną sukapokite ir pakepkite keptuvėje, pagardinę druska ir pipirais.
  4. Dubenėlyje serviruokite sriubą, ant viršaus dėkite keptą vištieną, duonos skrebučius ir ančiuvių tapenadą (jei nemėgstate ančiuvių, pagardinkite tiesiog grietine), patarkuokite kietojo sūrio ir papuoškite mėgstamais salotų lapeliais.


IŠBANDYKITE: